05 março 2009

Um belo conto (do vigário)

O tema é antigo. Já o recebi em cartas, em faxs e, sendo o email um excelente meio de propagação, só estranho não receber mais.

Esta versão tem a guerra do Iraque a explicitar onde desapareceram todos os herdeiros da conta perdida, incluindo velhos, mulheres e crianças, presumo, mas não especifica o país. Costuma ser Uganda ou outra coisa assim terminada em “anda” mas que não “anda”.

O mais giro é o sentido de humor no nome do funcionário bancário: “Bello Nonsenso”. Com o email ego_bello fica é um pouquito narcisista.

E pronto, copio-o na íntegra. Um leitor que queira ficar rico pode contactar o Dr Bello Nonsenso. Se forem mais do que um não há problemas porque ele arranjará certamente tantas contas perdidas quantos os candidatos. Boa sorte!
--

DEAR FRIEND,

STRICTLY CONFIDENTIAL AND GOD BLESS YOU AS YOU READ.

I KNOW THAT THIS MAIL WILL COME TO YOU AS A SURPRISE AS WE NEVER MET BEFORE. I AM THE FOREIGN REMITTANCE MANAGER OF (C.B.N). CENTRAL BANK OF AFRICA, I HOPE THAT YOU WILL NOT EXPOSE OR BETRAY THIS TRUST AND CONFIDENT THAT I AM ABOUT TO REPOSE ON YOU FOR THE MUTUAL BENEFIT OF OUR BOTH FAMILIES.

I NEED YOUR URGENT ASSISTANCE IN TRANSFERRING THE SUM OF ($15.5 MILLION) FIFFTEEN MILLION FIVE HUNDRED THOUSAND UNITED STATES DOLLARS IMMEDIATELY TO YOUR ACCOUNT. THE MONEY HAS BEEN DORMANT (IN-ACTIVE) FOR 3 YEARS IN OUR BANK HERE WITHOUT ANY BODY COMING FOR IT.

I WANT TO RELEASE THE MONEY TO YOU AS THE NEAREST PERSON TO OUR DECEASED CUSTOMER (THE OWNER OF THE ACCOUNT) WHO DIED A LONG WITH HIS INTIRED FAMILY DURING THE IRAQ WAR ON 2006,

I DON'T WANT THE MONEY TO GO INTO OUR BANK TREASURY AS AN ABANDONED FUND, SO THIS IS THE REASON WHY I CONTACTED YOU, SO THAT MY BANK WILL RELEASE THE MONEY TO YOU AS THE NEAREST PERSON TO THE DECEASED CUSTOMER. PLEASE I WOULD LIKE YOU TO KEEP THIS PROPOSAL AS A TOP SECRET AND DELETE IT IF YOU ARE NOT INTERESTED.

UPON OF YOUR REPLY, I WILL SEND YOU FULL DETAILS ON HOW THE BUSINESS WILL BE EXECUTED AND ALSO NOTE THAT YOU WILL HAVE 40% OF THE ABOVE MENTIONED AMOUNT IF YOU AGREE TO HELP ME EXECUTE THIS BUSINESS. WAITING FOR YOUR URGENT RESPONSE.YOU CAN CALL ME FOR MORE EXPLANATIONS.+234 70 2727 0843.

BEST REGARDS,

DR. BELLO NONSO Ph.D
FOREIGN REMITTANCE MANAGER
CENTRAL BANK OF AFRICA (C.B.N).
E-MAIL: ego_bello@yahoo.com

Sem comentários: